Vego i världsklass - hållbar mat för en aktiv livsstil.

Självklart går det att träna hårt och prestera på topp även om du äter mer vego! Den här kursen riktar sig till dig som lever en aktiv livsstil och är intresserade av (vego)mat och träning. Du kan göra den själv eller i grupp ihop med laget, klubben eller skolklassen.

Gå kursen

I fem delar med olika teman, baserade på fem halvtimmeslånga filmer, får du mer kunskap kring vad du behöver tänka på när du tränar hårt och vill äta mer vegetabilier i kosten. Du får även matlagningstips och recept på flera vegetariska rätter som är bra att träna på!

Nilla Fischer, guldmedaljör i fotboll, tillsammans med Gustav Johansson från matbloggen Jävligt gott, Linda Bakkman från SOK och Anna Richert från WWF.

Kursen besvarar frågor som: hur kan du som tränar mycket göra för att äta mer hållbart? Vad händer med din prestationsförmåga, blir du bättre eller sämre av vegetarisk mat? Hur stor påverkan har egentligen maten på vår planet? Vilka näringsämnen är särskilt viktiga att tänka på om du tränar och är vegan? Behöver alla bli vegetarianer eller veganer för att vi ska klara klimatkrisen? Går det egentligen att bygga muskler om du inte äter kött?

Varje del tar omkring en timme att göra.

Kursen är framtagen inom projektet Vego i världsklass som WWF driver tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté, med finansiering från Postkodlotteriet. Med olympiska idrottare som förebilder, med sina extrema krav på kosten, visar projektet att det är möjligt att ställa om till mer hållbar mat och samtidigt prestera i världsklass.
#postkodeffekten