Tips framåt

Kursens nästa tema är protein. Går det verkligen att få i sig tillräckligt med protein på vegomat om du tränar hårt? Gör nästa del av kursen för att få svar på det!

Här kommer tre andra matnyttiga tips:

1, Laga mat. I filmen lagade Gustav Johansson en carbonara, testa gärna du också! Recepten kommer från kokboken Vego i världsklass som tagits fram inom projektet.

Här hittar du också fler recept från Vego i världsklass: www.wwf.se/receptbanken/vego-i-varldsklass. Recepten är klimat- och näringsberäknade av SOK:s och WWFs experter så att de uppfyller alla näringsmässiga krav och samtidigt är miljömässigt hållbara.

Carbonara. Fotograf: Stefan Wettainen från boken Vego i världsklass.

2, Lär dig mer om vegetarisk mat och träning. För dig som tränar, vill äta bra och samtidigt göra skillnad för vår planet finns den här foldern med konkreta tips på hur du ska tänka. Du kan också läsa mer på Vego i världsklass hemsida.

3, Ät mer hållbart. I kursen nämns WWFs konsumentguider Fiskguiden, Köttguiden och Vegoguiden ofta. Ladda gärna ner appen Matguiden där du hittar alla tre guider: www.wwf.se/matguiden.

Du kan också ta hjälp av verktyget Matkalkylatorn för att enkelt se din måltids klimatpåverkan och få hjälp att fatta bättre beslut för både klimatet och den biologiska mångfalden.

Vi vill gärna veta vad du tycker och tänker!

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *